Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Behangopmaat.be
Behangopmaat.be

Retro behangpapier: info en tips voor een vintage look

Met retro behangpapier kan je een kamer snel een vintage uitstraling geven. Het is vooral leuk om één muur te behangen met retro behang. Zo bekom je een aangenaam effect zonder dat het geheel te druk wordt. Hier vind je meer tips & tricks voor het kiezen en aanbrengen van retro behang.

 

Welk retrobehangpapier kiezen?

Het aanbod aan retro behangpapier is erg uitgebreid: het is beschikbaar in allerlei kleuren en patronen. Denk bijvoorbeeld maar aan grote bloemmotieven of allerlei geometrische vormen. Qua uitstraling doet dit type behang natuurlijk erg vintage aan. Zo zijn er behangpapierrollen die een look hebben van pakweg de jaren 70 of de jaren 50.

Het is aangeraden om te kiezen voor vliesbehang. Dit is zeer makkelijk aan te brengen (en ook makkelijk te verwijderen als het resultaat tegenvalt of je het beu bent) en het is bovendien ook nog eens sterk. Met retro vliesbehang kan je dus lang genieten van de vintage uitstraling.

 

Geschikte kamers

Je kan vintage behang natuurlijk in elke kamer van je woning gebruiken. Het is bijvoorbeeld erg populair in de slaapkamer. Ook in een kinderkamer kan het een originele toets geven. Daarnaast kan retro behangpapier ook bijvoorbeeld in de keuken of de woonkamer gebruikt worden. Aangezien je veel tijd doorbrengt in deze kamers, hou je het hier beter beperkt tot één wand. Om de aandacht wat af te leiden van de accentwand kan je andere interieuraccenten aanbrengen, bijvoorbeeld een hippe stoel of leuk tapijt.

 

Fotobehang aanbrengen

Om een mooi resultaat te bekomen is het belangrijk dat retro behangpapier goed en nauwkeurig wordt aangebracht. De verschillende behangstroken moeten namelijk mooi aan elkaar sluiten zodat het patroon een mooi geheel vormt. Wil je jezelf verzekeren van kwaliteit door de klus over te laten aan iemand met de nodige ervaring en handigheid? Uitgebreide info over het vinden van de juiste klusjesman vind je op https://www.klusjesman.be/.

 

Nog enkele tips voor retro behangpapier

Zoals reeds gezegd beperk je het retro behang best tot één muur. Het gaat best ook om een muur die je niet al te veel ziet. Ga je een hele kamer met vintage behangpapier behangen, dan kan het namelijk al snel wat overdadig worden.

Net zoals bij andere soorten behang vermijd je ook beter direct zonlicht. Bij teveel zonlicht kan het behangpapier namelijk al snel zijn kleurintensiteit gaan verliezen, wat je muur een onverzorgde uitstraling zal geven.

 

Retro behang kopen

Wil je retro behangpapier kopen? Via de webshop kan je het uitgebreide aanbod bekijken en je favoriete vintage behang kopen. Klik hier om naar de webshop te gaan.