Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Behangopmaat.be
Behangopmaat.be

Fotobehang: Info & Inspiratievoorbeelden

Foto behangpapier is de ideale manier om een muur om te toveren tot een unieke en creatieve eyecatcher. De New York skyline, een levensgrote familiefoto, natuurzichten, … De mogelijkheden zijn eindeloos. Welke soorten fotobehang er zijn en alles over de mogelijkheden en prijs ontdek je in dit artikel.

 

Wat is foto behangpapier?

Fotobehang is een soort behangpapier dat bedrukt is met een foto. Dat kunnen standaard motieven zijn waarmee bijvoorbeeld een andere soort muurbekleding nagebootst wordt (betonlook, steen, …), maar ook levensechte beelden die als het ware een alternatieve realiteit creëren in de ruimte zijn mogelijk. Denk maar aan een foto van een bos, strand, jouw favoriete skyline, een familiefoto, … Fotobehang wordt bedrukt met UV-bestendige inkt waardoor geen verkleuring als gevolg van zonlicht kan optreden.

 

 

Soorten fotobehang

Er bestaan 3 soorten foto behangpapier:

 

1. Papierbehang

Kies je voor fotobehang op basis van papierbehang, dan zal je het papier moeten insmeren met lijm alvorens aan de muur te bevestigen. Een van de mogelijke nadelen van papierbehang is dat er blaasjes kunnen ontstaan en dat het kan krimpen. Het is wel goedkoper in vergelijking met de andere soorten fotobehang.

 

2. Vliesbehang

Bij vliesbehang moet niet het papier, maar wel de muur met lijm worden ingesmeerd. Hoewel vliesbehang duurder is dan papierbehang, is het kwalitatief gezien wel een beter keuze. Er kunnen namelijk geen blaasjes ontstaan en het kan niet krimpen.

 

3. Fotobehang zonder lijm

Tegenwoordig bestaat er ook foto behangpapier dat zonder lijm kan worden aangebracht. Enkel water aanbrengen op de muur en je kan de print zonder problemen en moeite bevestigen.

 

 

Prijs fotobehang

De kostprijs van foto behangpapier is afhankelijk van het merk, de te behangen oppervlakte en de kwaliteit van het behang. Enkele voorbeeldprijzen:

  • Fotobehang – papierbehang; New York skyline (232 x 315cm): ong. €50
  • Fotobehang – vliesbehang; bos (450 x 260cm): ong. €170
  • Fotobehang – zelfklevend; bos (198 x 272cm): ong. €85

Wil je jouw interieur voorzien van een unieke eyecatcher via fotobehang? In de webshop kan je een kijkje nemen in het uitgebreide aanbodKlik hier om naar de webshop te gaan.

 

 

Creëer je eigen gepersonaliseerde behang

Vind je geen fotobehang naar je zin of wil je iets meer doen met je leuke vakantiefoto’s, familiekiekjes of andere zelfgemaakte foto’s? Misschien is het dan wel een leuk idee om ze te laten herwerken tot fotobehangpapier. Let wel op dat de resolutie van de foto’s voldoende groot is. Zo niet zullen pixels te zien zijn op het behangpapier.

Voor zo’n zelfgemaakt fotobehang (van een eigen foto) betaal je een gemiddelde prijs van €50 à €75 per vierkante meter.